Ventilatietechniek

Ventilatietechniek

Onderhoud/reiniging kanalen ventilatiesystemen.

-Het ventilatiesysteem heeft tot doel de ontstane verontreiniging uit uw werk- en leefomgeving weg te nemen, zodat er een gezond binnenklimaat ontstaat, de kans op allergieën vermindert en uw concentratievermogen verbetert. U kunt zich voorstellen, dat het ventilatiesysteem continu verontreinigde lucht uit uw woning trekt en dat na verloop van jaren de ventilator en kanalen ernstig vervuild raken. Deze vervuiling zal de werking van het ventilatiesysteem aanzienlijk verminderen, terwijl het energieverbruik zelfs toeneemt.

-Door vakkundig en regelmatig onderhoud van het ventilatiesysteem en het reiniging van de kanalen kan uw systeem weer optimaal functioneren, verlengd de levensduur hiervan en verbetert uw leefklimaat.

-Met behulp van een speciaal daarvoor ontwikkelde camera kunnen wij de kanalen inspecteren op vervuiling.

Reparatie en storingen ventilatiesystemen

-Geluidsoverlast van uw ventilatiesysteem is voor ons geen probleem. Wij kunnen uw ventilator, vaak ter plekke, reviseren en voorzien van nieuwe SKF lagers. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, dan kunnen wij de revisie in onze werkplaats uitvoeren. Altijd met een garantietermijn van één jaar. Alle andere voorkomende storingen kunnen wij voor u opsporen en verhelpen.

Vervanging van uw ventilatiesysteem

-Omdat woonhuisventilatoren meestal 24/7 in bedrijf zijn is het energieverbruik, na de vervanging van een ventilator met een energiebesparende gelijkstroommotor, een aanzienlijke besparing en de terugverdientijd daarom korter is als u doet vermoeden. Alle door ons gemonteerde of geleverde (woonhuis)ventilatoren zijn dan ook voorzien van deze energiezuinige gelijkstroommotoren.

-Een aantal bekende fabrikanten waarvan wij ventilatoren en/of onderdelen kunnen leveren zijn; Zehnder (v/h J.E. Stork Air), Itho Daalderop, Brink Climate Systems, Orcon, Ventilair (ComAir), Bergschenhoek en Duco. Staat het fabricaat van uw ventilator er niet bij? Geen probleem! Voor elk type woonhuisventilatoren  kunnen wij vervangende onderdelen of ventilatoren leveren.